Ressenya : El corredor del laberint de James Dashner / Reseña : El Corredor del laberinto de James Dashner


Títol: El corredor del laberint 
Autor: James Dashner
 Editorial: Fanbooks 
Gènere: Fantasia i Ciència ficció 
Saga: 1/4 
Enquadernació: Rústica amb solapes
 Pàgines: 480
 Data de publicació: Setembre de 2014
 ISBN: 978-84-15745-95-2
 Preu: 16,95 €


S I N O P S I S
 Quan Thomas es desperta a l'ascensor, l'únic que recorda és el seu nom. Està envoltat de nois desconeguts que, com ell, tampoc recorden res del seu passat.Més enllà dels imponents murs de pedra que s'aixequen envoltant el Clar, hi ha el Laberint, sense límits i sempre canviant. Cada matí, en obrir-se les portes, els corredors busquen una sortida. Mai ningú ha sobreviscut una nit dins.

Llavors arriba una noia. La primera. I el missatgeque porta és aterridor.



O P I N I Ó
 Sempre he intentat que quan surt l'adaptació cinematogràfica d'un llibre, m'agrada llegir primer el propi món que ha creat l'autor amb els seus personatges, però confessaré que amb el «Corredor del laberint» m'ha passat al revés; Primer vaig veure la pel·lícula, i després vaig llegir el llibre per la gran curiositat que em va causar. Els actors la majoria em van encantar, i els personatges del llibre més o menys el mateix.Com amant de les distopies moltes persones em van recomanar el Corredor del Laberint perquè els va fascinar. Així que imagineu que vaig estar com una boja esperant trobar una trilogia que m'enamorara com altres havien fet ja. Vull dir que per una banda va estar molt bé, però d'altra em va faltar molt d'aquest primer llibre. Els primers capítols els devores sense adonar-te'n, però de vegades havia de fer llargues pauses (de dies) per poder tornar a agafar el llibre. Però ull! Realment m'ha encantat les descripcions de James, i la seva narrativa amb aquest toc de cridar l'atenció tant al públic juvenil com un altre qualsevol.Estic acostumada a llegir en primera persona, però seguir el personatge de Thomas desde tercera persona també ha estat fantàstic per poder veure tot el que l'envolta i anar més lluny dels seus pensaments. I, sobretot per aquest petit problema de despertar i no saber qui és.Al ser el primer llibre de la trilogia havia molta introducció per després fer el boom! i estimar molt més del segon. D'una banda ho aconsegueix, perquè té un final que et deixa gelada i amb aquestes ganes terribles de posar-te amb el segon, però també té la seva part dolenta, els personatges; alguns m'han semblat una mica plans, però altres et marcaven i et deixaven una agradable sensació cada vegada que ho nomenaven.He vist una mica precipitat és el romanç que ens replantegen ... encara que sempre va bé una mica d'amor (però sóc de les que prefereixen que el romanç sorgeixi poc a poc i sense pressa).El corredor del Laberint és un llibre que has d'agafar amb moltes ganes, i oblidar-te per complet de les crítiques o recomanacions per poder valorar millor el llibre.


RESEÑA EN CASTELLANO



Título: El corredor del laberinto
Autor: James Dashner
Editorial: Fanbooks
Género: Fantasía y Ciencia ficción
Saga: 1/4
Encuadernación: Rústica con solapas
Páginas: 480
Fecha de publicación: Septiembre de 2014
ISBN: 978-84-15745-95-2
Precio: 16,95€

S I N O P S I S
Cuando Thomas se despierta en el ascensor, lo único que recuerda es su nombre. Está rodeado de chicos desconocidos que, como él, tampoco recuerdan nada de su pasado.

Más allá de los imponentes muros de piedra que se levantan rodeando el Claro, está el Laberinto, sin límites y siempre cambiante. Cada mañana, al abrirse las puertas, los corredores buscan una salida. Nunca nadie ha sobrevivido una noche dentro.
Entonces llega una chica. La primera. Y el mensaje
que lleva es aterrador.


O P I N I Ó N
Siempre he intentado que cuando sale la adaptación cinematográfica de un libro, me gusta leer primero el propio mundo que ha creado el autor con sus personajes, pero confesaré que con el «Corredor del Laberinto» me ha pasado al revés; Primero vi la película, y después leí el libro por la gran curiosidad que me causó. Los actores la mayoría me encantaron, y los personajes del libro más o menos lo mismo.

Como amante de las distopías muchas personas me recomendaron el Corredor del Laberinto porque les fascinó.  Así que imagináis que estuve como una loca esperando encontrar una trilogía que me enamorará como otras habían hecho ya. Quiero decir que por una parte estuvo muy bien, pero por otra me faltó mucho de ese primer libro. Los primeros capítulos los devoras sin darte cuenta, pero a veces tenía que hacer largas pausas (de días) para poder volver a coger el libro. ¡Pero ojo! Realmente me ha encantado las descripciones de James, y su narrativa con ese toque de llamar la atención tanto al público juvenil como otro cualquiera.

Suelo leer en primera persona, pero seguir el personaje de Thomas desde tercera también ha sido fantástico para poder ver todo lo que le rodea e ir más lejos de sus pensamientos. Y, sobre todo por ese pequeño problema de despertar y no saber quién es.

Sé que al ser el primer libro de la trilogía había mucha introducción para después hacer el ¡boom! y querer mucho más del segundo. Por una parte lo consigue, porque tiene un final que te deja helada y con esas ganas terribles de ponerte con el segundo, pero también tiene su parte mala, los personajes; algunos me han parecido algo planos, pero otros te marcaban y te dejaban una agradable sensación cada vez que lo nombraban.

Lo que he visto un poco precipitado es el romance que nos replantean…aunque siempre viene bien un poco de amor (pero soy de las que prefieren que el romance surja poco a poco y sin prisa).

El corredor del Laberinto es un libro que tienes que coger con muchas ganas, y olvidarte por completo de las críticas o recomendaciones para poder valorar mejor el libro. 



P U N T U A C I Ó N

★★☆☆


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Melissa Hall (@itsbeatifulove), es una catalana inquieta que no puede dejar de publicar cada loca historia que le pasa por la cabeza, en la plataforma Wattpad. Rodeada de libros, enamorada de cada personaje que le ha dejado huella, decidió crear los suyos propios y compartirlos con un público que tiene sus mismas aficiones. Actualmente estudia, pero sigue intentando conquistar a sus miles de seguidores con cada relato. Las cifras le recuerdan que no va desencaminada, con más de 42 millones de visitas en esta importante red social de escritores nóveles.

0 comentarios:

Publicar un comentario